لوگو دکتر سوزان پیروان
Search
Close this search box.
لوگو دکتر سوزان پیروان

تفاوت میکرواینجکشن با آی وی اف در چیست؟

تفاوت میکرواینجکشن با آی وی اف در درمان ناباروی موجب شده زوجین بر اساس نیاز و شرایط خود یکی از این دو روش را انتخاب کنند. در آی‌وی‌اف (IVF) تخمک و اسپرم با هم ملاقات می‌کنند اما اسپرم‌ها باید خودشان راهشان را به سمت تخمک پیدا کنند و هر اسپرم برنده‌ای که بتواند به تخمک برسد، موفق به لقاح می‌شود. این روش به شانس و قدرت اسپرم‌ها بستگی دارد اما در میکرواینجکشن (ICSI) اسپرم برنده از قبل انتخاب شده و با دقت به داخل تخمک تزریق می‌شود.

04:00
truncate dir-rtl

فرق میکرواینجکشن و آی وی اف

منظور از تفاوت میکرواینجکشن با آی وی اف چیست؟

آی‌وی‌اف همان مهمانی عمومی است که اسپرم‌ها باید خودشان کار را پیش ببرند و به سمت تخمک حرکت کنند اما میکرواینجکشن مثل دسترسی VIP است که یک اسپرم به طور اختصاصی و با کمک مستقیم وارد تخمک می‌شود. هر دو روش به یک هدف می‌رسند، اما راه رسیدن به آن هدف با هم متفاوت است.

تفاوت‌های اصلی میکرواینجکشن با آی وی اف

تفاوت بین IVF استاندارد و ICSI را می توان به شرح زیر خلاصه کرد: در درمان متداول IVF، پس از جمع آوری تخمک ها و اسپرم، آنها را در یک محیط در کنار هم قرار داده تا خود به خود بارور شوند. در در میکرواینجکشن (ICSI)، اسپرم‌های با کیفیت بالا که زیر میکروسکوپ انتخاب می شوند با استفاده تزریق مستقیم وارد تخمک می شوند. تفاوت بین IVF معمولی و ICSI در فرآیند لقاح است.

طی میکرواینجکشن برای به دست آوردن سالم ترین سلول اسپرم برای تزریق، اسپرم تحت یک سری فرآیندها در آزمایشگاه قرار می گیرد. فقط از سلول های اسپرم طبیعی و حرکت سریع برای لقاح استفاده می شود و در نتیجه شانس موفقیت افزایش پیدا می کند.

تفاوت های میکرواینجکشن با آی وی اف

انواع تفاوت‌های میکرواینجکشن با آی وی اف

میکرواینجکشن (ICSI) و آی‌وی‌اف (IVF) هر دو روش‌هایی برای درمان ناباروری هستند، اما تفاوت‌هایی در فرآیند و موارد استفاده دارند:

مراحل اولیه

آی وی اف: در آی وی اف اول تخمدان های زن برای تحریک تخمدان و تولید چندین تخمک بالغ تحت تزریق هورمون قرار می گیرد. سپس فرایند تخمک کشی انجام می‌شود. در مرحله بعد نمونه اسپرم مرد دریافت شده و  اسپرم ها در آزمایشگاه شست و شو می شوند.  

میکرواینجکشن (CSI): این روش شکل تخصصی IVF است مراحل انجام ICSI مشابه IVF است، اما روند لقاح متفاوت است در مرحله اول بازیابی تخمک همانند IVF است. سپس نمونه منی مرد گرفته می شود. و فرایند لقاح انجام می شود.

فرآیند

آی‌وی‌اف (IVF): در این روش، تخمک‌ها از تخمدان زن برداشت می‌شوند و در محیط آزمایشگاه با اسپرم‌های مرد مخلوط می‌شوند. لقاح به صورت طبیعی در محیط آزمایشگاهی انجام می‌شود و پس از تشکیل جنین، آن را به رحم زن منتقل می‌کنند.

میکرواینجکشن (ICSI): این روش مشابه آی‌وی‌اف است، اما با یک تفاوت مهم. در اینجا، به جای اینکه اسپرم‌ها را به تخمک اضافه کنند و اجازه دهند که به صورت طبیعی لقاح انجام شود، یک اسپرم مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌شود. این کار توسط متخصص و با استفاده از تجهیزات میکروسکوپی انجام می‌شود.

کاربردها

آی‌وی‌اف (IVF): برای زنانی که مشکل در تخمک‌گذاری، لوله‌های فالوپ بسته یا دیگر مشکلات تولید مثلی دارند و مردانی که اسپرم‌های آن‌ها به تعداد کافی هستند و تحرک مناسب دارند این روش کاربردی است.

میکرواینجکشن (ICSI): زمانی استفاده می‌شود که مرد دچار مشکلات شدید در اسپرم (تعداد کم اسپرم، اسپرم‌های با تحرک ضعیف، یا اسپرم‌هایی با شکل غیرطبیعی) باشد. همچنین در مواردی که چرخه‌های IVF قبلی ناموفق بوده است.یا برای زوج هایی که ناباروری غیرقابل توجیه را تجربه می کنند  همچنین برای بیمارانی که تحت تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) قرار می گیرند.

شانس موفقیت

آی‌وی‌اف (IVF): شانس موفقیت بستگی به کیفیت اسپرم‌ها، تخمک‌ها و شرایط عمومی زوج دارد.

میکرواینجکشن (ICSI): برخلاف درمان استاندارد IVF، در ICSI، یک سلول اسپرم به طور مستقیم با استفاده از یک سوزن شیشه ای به تخمک تزریق می شود. به دلیل این تزریق مستقیم، میزان موفقیت لقاح در مقایسه با روش IVF معمولی بیشتر است. بنابراین زوج‌هایی که مشکلات شدید اسپرم دارند، شانس موفقیت بیشتری نسبت به IVF عادی دارد، زیرا لقاح تضمین شده است.

به طور خلاصه، میکرواینجکشن نوعی از آی‌وی‌اف است که برای موارد خاص ناباروری مردان استفاده می‌شود.

نتیجه گیری

آی‌وی‌اف و میکرواینجکشن هر دو به دنبال یک هدف مشترک، یعنی کمک به زوج‌ها برای داشتن فرزند است. اما هر کدام از این روش‌ها مسیر متفاوتی را طی می‌کنند. آی‌وی‌اف بر پایه طبیعت و شانس بنا شده و اسپرم‌ها باید خودشان تلاش کنند. در حالی که میکرواینجکشن راهی تخصصی‌تر و هدفمندتر است که در آن با دخالت مستقیم، لقاح تضمین می‌شود. انتخاب بین این دو روش به شرایط خاص زوج‌ها بستگی دارد، اما هر دو راهکارهایی موثر برای مقابله با چالش‌های ناباروری ارائه می‌دهند

لوگو دکتر سوزان پیروان

دکتر سوزان پیروان

جراح و متخصص زنان درمان‌های فوق تخصصی ناباروری
ایشان در سال ۱۳۷۴ از دانشگاه بهشتی با رتبه دوم برد کشوری فارغ التحصیل شدند. دکتر پیروان در سال ۱۳۸۱ دوره ی تکمیلی نازایی در پژوهشگاه رویان گذراندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 8 =

فهرست محتوا