لوگو دکتر سوزان پیروان
Search
Close this search box.
لوگو دکتر سوزان پیروان

تعیین جنسیت با IVF

تعیین جنسیت با IVF چگونه انجام می شود؟ آیا از روش‌های تعیین جنسیت پیش از بارداری چیزی می‌دانید؟ آیا می دانید می‌توان قبل از بارداری با IVF جنسیت جنین را مشخص کرد؟ این روش چند درصد موفقیت آمیز است؟ در این مقاله از سایت دکتر سوزان پیروان به هر آنچه باید در ارتباط با این روش و مراحل انجام آن بدانید به شما خواهیم گفت. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

منظور از تعیین جنسیت با IVF چیست؟

شاید برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که چگونه می‌توان جنسیت جنین را قبل از به دنیا آمدن مشخص کرد؟ تعیین جنسیت جنین با ivf این امکان را به والدین می دهد که قبل از بارداری جنسیت را به صورت صددرصد تعیین کنند. مراحل استفاده از این روش مانند درمان ناباروری با آی وی اف است. تنها قبل از انتقال تخمک لقاح یافته به رحم تعدادی آزمایش برای انتقال جنین با جنسیت مناسب انجام می‌شود.

تعیین جنسیت با IVF

در برخی کشورها، استفاده از تکنیک تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری برای انتخاب جنسیت غیرمجاز است مگر در مواردی که وجود یک بیماری خاص به طور وراثتی به جنسیت خاصی مرتبط باشد. در کشورهای دیگر، مانند برخی از کشورهای اروپایی، استفاده از تکنیک های تعیین جنسیت مجاز است. در ایران هم استفاده از تکنیک تغییر جنسیت قبل از بارداری با آی وی اف مجاز است.

مراحل تعیین جنسیت با ivf؟

برای تعیین جنسیت جنین قبل از باردار مراحل زیر در نظر گرفته می شود:

  • تخمک کشی یا پانکچر: در این مرحله، تخمک ها از تخمدان زن برداشت می شوند. این یک اقدام سرپایی است و عوارضی برای بانوان ایجاد نمی کند.
  • دریافت اسپرم: اسپرم مرد دریافت می شود و سپس در آزمایشگاه بررسی و آماده سازی می شود.
  • تلقیح: در این مرحله، تخمک ها و اسپرم در محیط آزمایشگاه لقاح می یابد. اگر از تکنیک میکرواینجکشن استفاده شود، اسپرم مورد استفاده مستقیما به داخل هر تخمک تزریق می شود.
  • پس از لقاح، جنین در شرایط آزمایشگاهی در حدود 5 روز باقی می ماند.
  • بایوپسی: در این مرحله، یک یا چند جنین انتخاب می شود برای انتقال انتخاب می‌شود. در صورت تمایل به تعیین جنسیت جنین، معمولاً از تکنیک های بیوپسی جنین استفاده می شود تا یک سلول جنین برای بررسی ژنتیکی و تعیین جنسیت جداگانه گرفته شده و به آزمایشگاه ارسال شود.
  • تعیین جنسیت: در آزمایشگاه، سلول جنین مورد بررسی قرار می گیرد تا جنسیت آن تعیین شود. در صورت تمایل به تعیین جنسیت، قبل از انتقال به رحم، یک آزمایش تشخیصی جنین مانند آمنیوسنتز یا بیوپسی جنین انجام می‌شود.
  • پس از آن تخمک لقاح یافته در رحم مادر برای تعیین جنسیت کاشته می شود. در صورت موفقیت بارداری جنسیت جنین همان مورد مشخص شده خواهد بود.

آمادگی‌های قبل از تشخیص جنسیت جنین با آی وی اف

در این مرحله ممکن است برای بانوان داروهای هورمونی تجویز شود تا فرایند رشد چندین تخمک در تخمدان‌ها را تحریک کند. همچنین برخی از دارو ها نیز برای افزایش کیفیت اسپرم مردان در برخی از شرایط تجویز خواهد شد.

بعد از انجام آی وی اف برای افزایش احتمال بارداری مراقبت هایی وجود دارد که لازم است آن را رعایت کنید و همچنین نکاتی در این خصوص وجود دارد که دانستن آن الزامی ست و در ادامه مقاله به آن اشاره می کنیم.

میزان درصد موفقیت تعیین جنسیت جنین با ivf چقدر است؟

تعیین جنسیت جنین با ivf صددرصد است. تحت هیچ عنوان امکان اشتباه در جابجایی جنسیت جنین بعد از تعیین جنسیت با ivf وجود ندارد. تنها ممکن است ivf منجر به بارداری نشود. احتمال موفقیت بارداری با این روش 20 تا 35 درصد خواهد بود. بنابراین مادامی که IVF موفقیت آمیز نباشد، نیاز به تکرار آن وجود دارد.  

در صورتی که بارداری موفقیت آمیز باشد، امکان تغییر جنسیت جنین وجود نخواهد داشت.

مراقبت های بعد از تعیین جنسیت با ivf

مراقبت های لازم با مراقبت های بعد از ivf دقیقا یکسان است و برای افزایش احتمال شانس بارداری با این روش و کاهش خطر سقط جنین انجام می شود. استفاده از این روش هیچ عوارض بلند مدتی برای زوجین ایجاد نمی کند. بنابراین نیاز به نگرانی از این بابت وجود دارد.

در تمام مراحل تعیین جنسیت با آی وی اف و بعد از آن، لازم است با متخصص خود در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را رعایت کنید تا نتیجه بارداری موفقیت آمیز باشد.

سخن آخر

تعیین جنسیت با آی وی اف یکی از روش های تعیین جنسیت جنین به صورت قطعی است که امروزه در ایران مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش در صورتی که بارداری موفق باشد، احتمال تعیین جنسیت مشخص شده قطعی خواهد بود. استفاده از تکنیک‌های تعیین جنسیت با IVF در برخی کشورها و محدودیت‌های قانونی دارد اما در ایران مجاز است و زوجین می توانند از آن بهره ببرند. 

لوگو دکتر سوزان پیروان

دکتر سوزان پیروان

جراح و متخصص زنان درمان‌های فوق تخصصی ناباروری
ایشان در سال ۱۳۷۴ از دانشگاه بهشتی با رتبه دوم برد کشوری فارغ التحصیل شدند. دکتر پیروان در سال ۱۳۸۱ دوره ی تکمیلی نازایی در پژوهشگاه رویان گذراندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 4 =

فهرست محتوا