درمان بیماری های اندومتریوز
در صورتی که اندومتر ( بافت داخلی رحم ) به فضای بیرونی رحم نفوذ کند سبب بروز بیماری های اندومتریوز خواهد شد. اندومتریوز ، بیماری ای است که غالبا در سنین باروری ( 15 تا 45 سالگی ) رخ می دهد و می تواند در کلیه بافت های بدن به استثنای طحال بروز نماید ؛ البته شایع ترین محل بروز این بیماری ، نواحی تحتانی لگن بخصوص تخمدان ها می باشد.
به طور کلی بیماری اندومتریوز ریشه در وراثت و ژنتیک دارد ، البته عواملی ؛ همچون استرس و آلودگی محیط زیست نیز در پیدایش و بروز این بیماری نقش موثری دارند.
در حال حاضر بیماری های اندومتریوز در سرتاسر جهان با آلودگی محیط زیست شیوع یافته است و متاسفانه این بیماری در میان نسل های جدید بیش از گذشته به چشم می خورد.
علائم بیماری اندومتریوز :
اندومتر تنها منجر به درگیری تخمدان توسط کیست های شکلاتی نشده ؛ بلکه ضایعات آن می تواند در نواحی اطراف رحم ، بر روی خود رحم ، اجزای تخمدان ، مثانه و روده نیز ایجاد شده و منتج به چسبندگی رحم گردد.
این اتفاق ، نهایتا می تواند به دردهای مزمن لگنی ، درد شدید قاعدگی و ناباروری بیانجامد.
از دیگر علائم بیماری اندومتریوز می توان به درد در حین و یا بعد از مقاربت جنسی ، درد در هنگام ادرار و اجابت مزاج ، خونریزی بیش از حد در ایام قاعدگی ، یبوست ، اسهال ، حالت تهوع و نفخ اشاره نمود.
لازم به ذکر است که این بیماری همیشه منجر به درد در نواحی ذکر شده نخواهد شد به طوری که برخی افراد مبتلا به این بیماری ، هیچ گونه دردی نخواهند داشت.
تشخیص اندومتریوز :
تشخیص سریع این بیماری در درمان ناباروری و همچنین کاهش ابتلا به دیگر بیماری های ناشی از این بیماری بسیار اثرگذار است ، لذا متخصصین زنان می بایست این مسئله را در خانم هایی که در سنین باروری هستند سریعا تشخیص داده و نسبت به درمان آن اقدام نمایند.
به عنوان مثال ؛ دختر خانم های جوانی که دچار کیست تخمدان مقاوم به درمان های دارویی هستند حتما باید به منظور درمان بیماری اندومتریوز مورد بررسی قرار گیرند.
درمان بیماری اندومتریوز :
اندومتریوز یک بیماری مزمن است که چنانچه به موقع تحت عمل جراحی قرار گرفته و ضایعات فعال آن برداشته شود ، از وقوع عوارض آن پیشگیری به عمل خواهد آمد.
اگرچه تاکنون هیچ روشی جهت درمان قطعی این بیماری به ثبت نرسیده است ، اما با جراحی لاپاراسکوپی می توان آن را کنترل نمود.
لازم به ذکر است که بیماری اندومتریوز به کمک درمان دارویی درمان پذیر نبوده ، اما می توان پس از جراحی لاپاراسکوپی به منظور جلوگیری از پیشروی این بیماری از درمان دارویی استفاده کرد.
نظر خودتون رو در رابطه با مقاله خانم دکتر سوزان پیروان در زیر این مقاله بفرمایید